Skogsmaskiner

Idag är en av kunderna för Regasense® PS6500-serien Rottne Industri AB, en av de ledande inom skogsmaskiner. Under över 10 år har vi utrustat cylindrarna med sensorer till deras Comfort Line-system för styrning av hytterna. Detta ger föraren en mycket bra arbetsmiljö. Genom att jämna ut hytten får föraren en jämn och bekväm arbetsposition trots ojämn och svår terräng.

case-skogsmaskiner

Regasense givare kan även användas i midjestyrning av skogsmaskiner eller likande fordon. Midjestyrning är ett system som tillåter att bakre delen av fordonet följer spåren av den främre, det gör fordonet mer rörligt, lättare och manövrera och minskar markåverkan.

Positionering av midjestyrning kan uppnås med olika sensorlösningar beroende på behov. En lösning är att använda en vinkelgivare i länken mellan främre och bakre del, det är en enkel och kostnadseffektiv lösning. Men i vissa fall så utsätts området för stora yttre påfrestningar så som snö, regn, smuts och till och med att stenar och grenar slungas mot kopplingen. I dessa fall kan en cylindergivare i hydraulcylindern som kopplar samman främre och bakre del vara en bra lösning. Givaren är väl skyddad i cylindern vilket skapar en mycket robust lösning.