Hemsida_Image V1_Rottne_We-are-here

Givare för midjestyrning

Midjestyrda fordon har en led mellan främre och bakre delen av fordonet vilket gör att fronten kan svänga relativt till den bakre halvan. Midjestyrning, eller ramstyrning som är en annan benämning, är en vanlig funktion i t ex hjullastare och skogsmaskiner. Även fordon-släpkombinationer som t ex traktor-såmaskin eller olika kombinationer av vägarbetsmaskiner kan ses som midjestyrda om det finns styrning mellan dragfordon och släp. Midjestryrningen gör att de två halvorna av fordonet, eller fordon-släp kan röra sig på ett kontrollerat sätt.

Midjestyrda fordon har mindre svängradie och är lättare att manövrera i trånga utrymmen eller där precision är viktigt. Det ökar även säkerheten och komforten för operatören då fordonet är lättare att kontrollera. Midjestyrningen kan även få bakhjulen att följa hjulspåren av framhjulen dvs fordonet samspårar med minskad markpåverkan som effekt.

Hemsida_Image V1_Articulated-Steering

Givarlösningar

För att kontrollera rörelsen mellan front och bakre del av fordonet behövs feedbacksignaler till styrningen om de olika delarna position, det kan lösas med olika typer av positionsgivare.

En mycket robust och pålitlig lösning för positionering är att montera cylindergivare i hydraulcylindrarna som kopplar ihop fronten och bakre delen av fordonet. Den integrerade givaren är väl skyddad från miljöpåverkan så som vatten, is, smuts och grenar eller stenar som kan slungas in mot midjestyrningen. Cylindergivaren är även skyddad mot mekaniska krafter som kan uppstå när fronten och bakdelen rör sig relativt till varandra.

Nackdelen med cylindergivare är att hydraulcylindern måste anpassas i produktion för att givaren ska kunna monteras.

Rotary sensor ACW4 hall effect rotary position sensor

En alternativ lösning är att använda en vinkelgivare i leden mellan fronten och bakdelen. Detta är en praktisk lösning i dragfordon-släpkombinationer där det inte finns några hydraulcylindrar mellan dem. I detta fall är en vinkelgivare med separat givarhus och magnet, till exempel ACW4 ett bra alternativ. Magneten kan monteras på släpet och givarhuset på dragfordonet på så vis kan släpet kopplas loss utan att extra steg behövs för att koppla bort givaren. Vinkelgivare kan även användas på bakre hjulaxeln för att säkerställa att det bakre hjulparet samspårar med fronten.

Vinkelgivare är en kompakt, kostnadseffektiv och flexibel lösning, nackdelen är att den inte är lika robust som cylindergivare om man inte noggrant utformar inbyggnad och montage på ett bra sätt så givaren är skyddad från mekaniska krafter och miljöpåverkan.

Om du vill veta mer, tveka inte att kontakta oss. Vilken lösning är bäst för din applikation?