Om Regal Components

Om oss

Vi strävar efter enkelhet med smartare tekniska lösningar inom sensorer och givare samt system för e-mobilitet.

Vi strävar efter enkelhet med smartare tekniska lösningar inom sensorer och givare samt system för e-mobilitet.

Våra produkter arbetar i det gömda, inbyggda i maskiner och fordon. Vår teknik finns i applikationer som ska klara tuffa utmaningar varje dag under många år. De används ofta utomhus i alla väder och under alla årstider, de ska vara säkra, produktiva, användarvänliga och självklart ekonomiskt lönsamma för alla parter. En utmaning vi gärna tar oss an.

Vi gör det genom att vara en långsiktig partner till våra kunder som är OEM maskinbyggare, och med egen utvecklingsavdelning och produktionsanläggning levererar vi sensorsystem och elektriska drivsystem till maskin- och fordonstillverkare över hela världen. Vi utvecklar helt kundunika lösningar där det behövs men har även ett utbud av standardprodukter, och hela spannet däremellan. Rätt sak på rätt plats.

Vi har våra lokaler i Uppsala och försäljning, inköp och administration finns i samma lokaler som utveckling och produktion vilket ger nära samarbete och tät kommunikation. Vi strävar efter att alltid blir bättre och alla anställda får använda 10% av sin tid till kompetensutvecklande aktiviteter.

Regal Components är en del av Axel Johnson International, en global industrigrupp som förvärvar och utvecklar teknikföretag inom strategiskt utvalda nischmarknader. Fokus ligger på bolag som erbjuder tekniska komponenter och lösningar till industriella processer.

Verksamheten präglas av ett aktivt, långsiktigt ägarskap med ambition att främja förnyelse och skapa tillväxt. Genom att bygga och utveckla bolagsgrupper med företag som kompletterar och stärker varandra stimuleras kunskapsutbyte samt gemensamma initiativ. Idag har koncernen sex affärsområden: Driveline Solutions, Fluid Handling Solutions, Industrial Automation, Lifting Solutions, Power Transmission Solutions och Transport Solutions.

Ett decentraliserat och engagerat ledarskap möjliggör snabba beslut och värnar entreprenörsandan som genomsyrar organisationen. Gruppen har fyra strategiska fokusområden: digitalisering, service, hållbarhet och kompetensförsörjning.

Axel Johnson International har huvudkontor i Stockholm, Sverige och består av 170 bolag med verksamhet i 30 länder. Axel Johnson International ingår i den familjeägda Axel Johnson-koncernen.

www.axinter.com

The Regal Way

Steg 1

Behovsanalys – Kartläggning av applikation- och kundspecifika krav och behov.

Steg 2

Lösningsdesign – Utveckling av teknisk lösning med standardprodukter, produktförädling eller en kundunik produkt.

Steg 3

Affärsdesign – Överenskommelse om affärs- och logistikavtal för en praktisk administration- och logistiklösning.

Steg 4

Support och uppföljning – Fortlöpande support och uppföljning.
 1. Steg 1
 2. Steg 2
 3. Steg 3
 4. Steg 4

Vår historia

 • 1982

 • Heneco Scandinavian AB, JOAG Electronics AB och Svenska Thrige-Titan / Thrige Electric grundas.

 
 • 1985

 • Verksamheten för alla tre företag flyttar till Fyrislund i Uppsala. Samma tomt där vi fortfarande har vår verksamhet.

 
 • 1992

 • Regal Components AB startades med övertagandet av upparbetade verksamheter i Heneco and JOAG.

  Cylindergivare PS6300 lanserades.

 
 • Mitten 90-tal

 • Leverans av de första drivverken och elektriska drivsystemen för inomhusbruk.

 
 • 1998

 • Regal förvärvar Svenska Thrige-Titan / Thrige Electric.

 
 • 2002

 • Cylindergivare RCL lanseras och varumärket Regasense registreras.

 
 • 2008

 • Regal och Trafag AG startar samarbete.

 
 • 2010

 • Cylindergivare PS6500 produktion startas.

 
 • 2015

 • Elektriska drivsystem för utomhusbruk lanseras.

 
 • 2019

 • Vi samlar våra elektriska drivsystem under varumärket Regamotion.

 
 • 2022

 • Blir en del av Axel Johnson Internationals affärsområde Driveline Solutions.

 

Regal FAQ

Policys and certifieringar

Har Regal någon kvalitetscertifiering och policy?

Ja Regal Components AB är ISO9001:2015 certifierad. Du kan läsa mer och ladda ner certifikat och policys här: Kvalitet och miljö

 

Har Regal någon miljöcertifiering och policy?

Ja Regal Components AB är ISO14001:2015 certifierad. Du kan läsa mer och ladda ner certifikat och policys här: Kvalitet och miljö

Vad är Regals leveransvillkor?

Våra standard leveransvillkor är NL 09 för leveranser inom Norden och Orgalime S 2012 för leveranser utanför de Nordiska länderna.

Har Regal en GDPR policy?

Vi sparar personuppgifter som är kopplade till din yrkesroll för att kommunicera och uppfylla våra åtaganden enligt ingångna avtal och för att förbättra kvalitén på våra tjänster och produkter.

Du kan läsa hela vår intergritetspolicy här:
GDPR Policy

Produktdokumentation

Var hittar jag datablad och manual för min produkt?

Du hittar datablad och instruktionsmanual för varje produkt på deras produktsida. Om du har en kundanpassad produkt eller inte kan hitta det du söker efter vänligen kontakta oss.

Var hittar jag marina typgodkännanden för en produkt?

På de produkter som har marint typgodkännade hittar du dem på produktsidan, uppge din e-mail i formuläret så skickas dokumenten till dig. Annars vänligen kontakta oss.

 

Var hittar jag ATEX-certifikat för en produkt.

På de produkter som har ATEX-godkännande hittar du dem på produktsidan, uppge din e-mail i formuläret så skickas dokumenten till dig. Annars vänligen kontakta oss.

Var hittar jag ROHS och REACH dokumentation för en produkt?

Våra produkter följer gällande regler och lagar gällande ROHS och REACH. Om du söker efter ROHS eller REACH intyg/compliance dokumentation för en produkt vänligen kontakta oss.

Övrigt

Jag hittar den produkt jag letar efter

Produkterna som presenteras på vår hemsida är bara en del av vårt produktutbud. Om du inte hittar det du söker efter vänligen kontakta oss och vi hjälper dig att hitta en bra lösning med standardprodukter eller en kundanpassad lösning.

Hur hittar jag rätt reservdel till min maskin?

Om du har en maskin som innehåller en av våra produkter och den behöver bytas ut, vänligen kontakta oss. Det underlättar om du har serienummer, modellkod eller foto på märkskylten tillgänglig. Vänligen notera att även om du hittar en liknande produkt på hemsidan är det inte en garanti för att det är en matchande reservdel. Många av våra produkter är kundanpassade och/eller har mycket lång livslängd, specifikationerna kan ändras över åren. Vi guidar dig till rätt utbytesprodukt.

Säljer Regal endast till företag?

Ja Regal är en B2B leverantör och våra kunder är registrerade företag och organisationer.

1 m +

Sålda produkter

2000+

Kunder

50+

Länder

1992

Grundat

Låt oss hjälpa dig

Behöver du hjälp att hitta rätt produkt?

Vi kan utveckla kundanpassade lösningar, eller hitta en standardprodukt som passar, och hela spannet däremellan. Kontakta oss och få experthjälp med att välja rätt lösning för dina behov.