Öka miljösäkerheten med pålitliga SF6-gasdensitetsenheter

Svavelhexafluorid (SF6) är en syntetisk gas med unika egenskaper som gör den ovärderlig som isolator och ljusbågssläckare i ställverk. Tyvärr bidrar den också negativt till klimatförändringarna. Gasen är inte giftig under normala förhållanden och kan renas och återvinnas många gånger, men vid läckage krävs omedelbara åtgärder för att minimera dess skadliga miljöpåverkan. För att säkerställa miljösäkerheten och minska utsläppen bör din utrustning förses med en anordning som övervakar gasens densitet. 

För att höja miljösäkerheten, kan du använda en gasdensitetsmonitor med förinställda omkopplingspunkter som larmar vid ett SF6 läckage eller en gasdensitetsgivare som övervakar gasdensiteten kontinuerligt. Genom att kontinuerligt mäta densiteten kan du analysera och övervaka anläggningens drift, planera in inspektioner och förutse underhållsåtgärder.  

Trafag SF6 Gas Density Monitoring Devices

ga produktkrav i utomhusmiljöer 

Gasisolerade system installeras ofta utomhus där temperaturerna ofta skiftar mellan –40°C och +50°C. Här krävs robust och hållbar utrustning för densitetsövervakning som tål temperaturskillnader, stötar och vibrationer. 

Gasdensitet bestäms ofta indirekt genom gastrycket med hjälp av manometrar eller trycksensorer. Eftersom trycket i en hermetiskt sluten volym varierar med temperaturen, behöver sådana enheter temperaturkompensation, vilket kan resultera i en felkälla. 

Trafags robusta och underhållsfria enheter är utvecklade för att övervaka SF6 och alternativa isoleringsgaser i ställverk med hög- eller mellanspänning. Dessa enheter är noggranna, stöttåliga, fungerar i det bredaste temperaturområdet på marknaden och klarar av ett högt gastryck. Trafags givare eliminerar därmed risken för felkällor. 

Direkt mätning med patenterade tekniker 

Trafags SF6-gasdensitetsenheter är noggrant tillverkade för olika användningsområden och garanterar pålitlig övervakning och hållbar prestanda. 

Genom att använda patenterad teknik övervakar enheterna gasdensiteter och SF6-gasblandningar samt alternativa isoleringsgaser, och med hjälp av enheterna kan läckor snabb upptäckas i viktiga komponenter, som brytare, vilket gör att du kan agera omedelbart för att minimera skadliga SF6-utsläpp.    

Det finns tre produktkategorier: SF6-densitetsmonitorer, SF6-gasdensitetsgivare och hybrida SF6-gasdensitetsmonitorer. 

SF6-gasdensitetsmonitorer 

De mekaniska monitorerna använder en unik gasdensitetsreferens, vilket eliminerar behovet av omkalibreringar och gör dem opåverkade av temperaturförändringar. De är resistenta mot felaktiga omkopplingar (kontaktstuds) orsakade av vibrationer eller stötar. Driftstemperaturen sträcker sig från -60°C till +80°C och monitorerna är utrustade med en lokal gastrycksdisplay och hållbara larmkontakter för switchpoints. 

SF6-gasdensitetsgivare 

De elektroniska givarna använder en patenterad teknik med kvartsgafflar för att mäta gasdensiteten direkt, utan att behöva beräkna från tryck och temperatur. Givarna är temperaturstabila, underhållsfria, vibrations- och stöttåliga, vilket ger utmärkt långsiktig stabilitet. 

Hybrida SF6-gasdensitetsmonitorer

Dessa monitorer kombinerar fördelarna från mekaniska gasdensitetsmonitorer och elektroniska gasdensitetsgivare, designad i en kompakt enhet. De kan hantera krävande applikationer och håller högsta noggrannhet över ett mycket brett temperaturområde. Trendanalys gör det möjligt att upptäcka läckor tidigare, ger data för förebyggande underhåll och underlättar efterlevnad av regler för växthusgaser. Monitorerna är dessutom utrustade med en lokal gastrycksdisplay och hållbara larmkontakter för switchpoints. 

SF6 Gas Density Monitoring Devices

Gasdensitetsmonitorer, gasdensitetsgivare och hybrid gasdensitetsmonitor från Trafag.

Slutsats 

Trafags SF6-gasdensitetsenheter erbjuder en pålitlig lösning för att övervaka och minimera miljöpåverkan från SF6-läckage i ställverk. Med robust design och patenterad teknik säkerställer de noggrann övervakning och snabb upptäckt av läckor, vilket bidrar till ökad miljösäkerhet och effektiv drift. 

 Utforska vidare 

Vi har många SF6-gasdensitetsgivare och monitorer i vårt sortiment. För mer information om dessa enheter, läs vidare i länken nedan. 

Produktöversikt SF6-gasdensitet

Läs gärna vidare om Trafags gasdensitetsövervakning i artikeln Fyra decenniers erfarenhet från övervakning av gasdensitet

Behöver du hjälp med att välja rätt enhet till din applikation?

Kontakta gärna oss för experthjälp: Till kontaktsidan

 

Följ oss på Linkedin för att bli uppdaterad om våra senaste nyheter!

Källa: Trafag